Mjuk och len chokladmousse
Det finns flera orsaker till att du kan vilja slänga ihop en dessert så fort som möjligt. Det kan t.ex. handla om att du har bjudit på finmiddag och glömt bort desserten, men det kan också handla om att du får oväntat besök eller att du bara är sugen på någon riktigt gott och sött. Med en chokladmousse kan du komma riktigt långt och det bästa är att choklad passar till nästan allt. Du kan med fördel kombinera mousse med allt från hallon till lakrits, kokos eller nötter.
Du behöver
För att göra denna ljuvliga chokladmousse behöver du endast några få ingredienser.
- 120 g mörk choklad – gärna 70 %
- 1,5 kryddmått havssalt
- 2 dl vispgrädde
- 2 apelsiner eller annan smaksättning du föredrar
- 1-2 matskedar olivolja
Gör så här
Att slänga ihop en chokladmousse är mycket enkelt och en dessert som de allra flesta klarar av att laga.
1. Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Använd inte för hög temperatur, eftersom chokladen kan brännas. Krydda chokladen med saltet och rör om.
2. Medan chokladen svalnar är det dags att vispa grädde. Se till att du vispar den riktigt fast, annars kommer den att bli för rinnig när du vänder ner chokladen.
3. Dekorera med färsk frukt och avnjut direkt.